20181004_SchotlandBlairCasleRodebrugje2

Tijdens leven ~ nu nadenken over nalatenschap

Quote: - De uitdaging is dat je denkt dat je genoeg tijd hebt(vrije vertaling)

Niemand denkt graag na over zijn of haar dood en wat er na het overlijden met alle bezittingen en zaken moet gebeuren. Toch is het verstandig om dat wel te doen, want iedereen heeft een nalatenschap waar nabestaanden mee te maken krijgen. Het geeft voor uzelf rust als alles geregeld is en op papier staat. En uw nabestaanden hoeven niet nog van alles uit te zoeken en te regelen in een toch al zeer emotionele periode. Bovendien weten uw nabestaanden dan ook zeker dat ze naar de wensen van u, de overledene, handelen.

Rust en controle

Houd de vraag: ‘ Wat gebeurt er na mijn overlijden’ u wel eens bezig?  

  • Heeft u daar wel eens over nagedacht?
  • Wat wilt u nalaten en hoe regelt u dat?
  • Krijgen uw kinderen onenigheid over de erfenis?
  • Moeten uw nabestaanden zoeken naar alles wat er geregeld moet worden?

We zien dat er een groeiende belangstelling is om financiële, administratieve en praktische zaken bij leven te regelen. Het benoemen, bespreekbaar maken en regelen van ingewikkelde en emotionele kwesties rondom overlijden en erfenis zorgt voor een gevoel van rust en controle.

Als nalatenschapscoach aangesloten bij Gaande-weg en expert op het gebied van alles wat er op het gebied van nalatenschap moet worden vastgelegd, breng ik samen met u in kaart wat u belangrijk vindt om te regelen, maar breng ik ook zaken ter sprake waar u wellicht nog niet over had nagedacht. Het advies is per definitie persoonlijk en op maat, want ieder mens is uniek met eigen wensen.

Persoonlijk Levens Dossier®

Een middel die ik daarbij gebruik is een Persoonlijk Levens Dossier®. Dat is een map waarin alle informatie die voor uw nabestaanden van belang is wordt verzameld en vastgelegd. Als nalatenschapscoach help ik u bij het verzamelen van de informatie en verwijs u, indien nodig, door naar een notaris.

Ik begeleid u graag!

Neem contact met mij op. Via mail of telefonisch, gegevens vind u hier.